HUGIN

Funnår
1986
Funnbrønn
Status
Approved for production
Lisens

Operatør:

Aker BP ASA

Område:

North sea

Historiske investeringer per 31.12.2020:

0 MILL NOK (i løpende kroner)

Utbygging

Hugin ligger i Yggdrasilområdet i midtre Nordsjøen, 20 kilometer øst for Friggfeltet. Vanndybden er 120 meter. Hugin består av tre funn; Frigg Gamma Delta, Rind og Langfjellet. Det første funnet ble gjort i 1986 da Frigg Gamma ble påvist. Plan for utbygging og drift (PUD) av Hugin ble godkjent i juni 2023. Planen omfatter utbygging av Hugin-funnene og reutvikling av Frøyfeltet. Prospekter skal bli testet i en senere borekampanje og produsert gjennom gjenværende brønnslisser. Utbyggingskonseptet inkluderer en prosessinnretning med boligkvarter, Hugin A, og en normalt ubemannet innretning på Frøy, Hugin B, samt havbunnsrammer tilknyttet Hugin A. Hugin A vil være feltsenteret for Yggdrasilområdet.

Reservoar

Reservoarene inneholder olje og gass i sandstein hovedsakelig av eocen alder i Friggformasjonen og av mellomjura alder i Huginformasjonen. De ligger på henholdsvis 1900 og 3500 meters dyp. Huginområdet er geologisk komplekst og forekomstene har varierende reservoar- og væskeegenskaper.

Utvinning

Langfjellet, Frøy og Rind skal produseres med trykkstøtte ved vanninjeksjon. Frigg Gamma Delta skal produseres med trykkavlastning, og det planlegges reinjeksjon av produsert vann i vannsonen.

Transport

Gassen skal eksporteres gjennom rørledning fra Hugin A til Statpipe og terminalen på Kårstø. Oljen skal eksporteres gjennom rørledning fra Hugin A til Grane oljerør og videre til Stureterminalen.

Status

Feltet er under utbygging. Hugin bygges ut samordnet med feltene Fulla og Munin i Yggdrasilområdet. Produksjonen er planlagt å starte i 2027.

OLJEDIREKTORATETS GJELDENDE RESSURSANSLAG

Alle tall i mill. Sm3 o.e.

Skriv ut tabell Last ned grunnlag OLJEDIREKTORATETS GJELDENDE RESSURSANSLAG

OLJEDIREKTORATETS GJELDENDE RESSURSANSLAG – Alle tall i mill. Sm3 o.e.
Bokmerke
Mer informasjon

Laster kart...

RETTIGHETSHAVERE

Skriv ut figur Last ned grunnlag RETTIGHETSHAVERE

RETTIGHETSHAVERE

Høykontrastmodus

MER INFORMASJON

Besøk Oljedirektoratets faktasider for mer informasjon