HUGIN

Funnår
1986
Funnbrønn
Status
Approved for production
Lisens

Operatør:

Aker BP ASA

Område:

North sea

Historiske investeringer per 31.12.2022:

92 MILL NOK (i løpende kroner)

Framtidige investeringer fra 2023:

65 624 MILL NOK (i faste 2023-kroner)

Utbygging

Hugin ligger i Yggdrasilområdet i midtre Nordsjøen, 20 kilometer øst for Friggfeltet. Vanndybden er 120 meter. Hugin består av tre funn; Frigg Gamma Delta, Rind og Langfjellet. Det første funnet ble gjort i 1986 da Frigg Gamma ble påvist. Plan for utbygging og drift (PUD) ble godkjent i juni 2023. Planen omfatter utbygging av Huginfunnene og gjenutbygging av det nedstengte Frøyfeltet. Utbyggingskonseptet inkluderer en prosessinnretning med boligkvarter, Hugin A, og en normalt ubemannet innretning på Frøy, Hugin B, samt havbunnsrammer tilknyttet Hugin A. Hugin A vil være feltsenteret for Yggdrasilområdet.

Reservoar

Reservoarene inneholder olje og gass i sandstein hovedsakelig av eocen alder i Friggformasjonen og av mellomjura alder i Huginformasjonen. De ligger på henholdsvis 1900 og 3500 meters dyp. Huginområdet er geologisk komplekst og forekomstene har varierende reservoar- og væskeegenskaper.

Utvinning

Langfjellet, Frøy og Rind skal produseres med trykkstøtte ved vanninjeksjon. Frigg Gamma Delta skal produseres med trykkavlastning, og det planlegges reinjeksjon av produsert vann i vannsonen.

Transport

Gassen skal eksporteres gjennom rørledning fra Hugin A til Statpipe og terminalen på Kårstø. Oljen skal eksporteres gjennom rørledning fra Hugin A til Grane oljerør og videre til Stureterminalen.

Status

Feltet er under utbygging. Hugin bygges ut samordnet med feltene Fulla og Munin i Yggdrasilområdet. Produksjonen er planlagt å starte i 2027. Nærliggende prospekter kan bli testet i en senere borekampanje og produsert gjennom gjenværende brønnslisser.

Høykontrastmodus

HISTORISKE INVESTERINGER I LØPENDE KRONER

SOKKELDIREKTORATETS GJELDENDE RESSURSANSLAG

Alle tall i mill. Sm3 o.e.

Skriv ut tabell Last ned grunnlag SOKKELDIREKTORATETS GJELDENDE RESSURSANSLAG

SOKKELDIREKTORATETS GJELDENDE RESSURSANSLAG – Alle tall i mill. Sm3 o.e.
Bokmerke
Mer informasjon

Laster kart...

RETTIGHETSHAVERE

Skriv ut figur Last ned grunnlag RETTIGHETSHAVERE

RETTIGHETSHAVERE

Høykontrastmodus

MER INFORMASJON

Besøk Sokkeldirektoratets faktasider for mer informasjon